Završna konferencija projekta „AKO-Aktiviraj se i konkuriraj!“

U četvrtak, 11. srpnja 2019. održala se završna konferencija projekta „AKO – Aktiviraj se i konkuriraj!“ u Hrvatskoj gospodarskoj komori - Županijskoj komori Sisak. Uvodnu riječ održala je gđa. Gordana Šegović, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Sisak, nositelja projekta, nakon čega je prisutne pozdravio g. Boris Mesarić, predsjednik Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Sisak, partnera u projektu.

 

Nakon uvodnih riječi, voditeljica projekta Štefica Tominović, predstavila je provedene aktivnosti i postignute rezultate projekta, koji je namijenjen nezaposlenim mladim osobama s područja Sisačko-moslavačke županije do 29 godina radi povećanja njihove zapošljivosti besplatnim obrazovanjem za programere internetskih aplikacija i web-dizajn, praktičnim osposobljavanjem u stvarnom radnom okružju u IT tvrtkama partnerima te kroz inovativne radionice u Centru za mlade.

 

Ukupno 47 mladih nezaposlenih osoba do 29 godina starosti iz Sisačko-moslavačke županije, od rujna do prosinca prošle godine pohađalo je besplatne IT programe obrazovanja u centru Algebra u Sisku (web-dizajn, programer internetskih aplikacija PHP i MySQL te programer internetskih aplikacija C# i ASP.net). Potom je njih 8-ero dobilo priliku praktičnog rada u IT tvrtkama partnerima. Upravo je posebnost ovog projekta direktno povezivanje mladih osoba i poslodavaca s obzirom da su u projektu kao partneri sudjelovale 4 uspješne informatičke tvrtke: Euroart93, d.o.o., Fokus infoprojekt d.o.o., Maracom d.o.o. i Kreativa studio d.o.o. Stručno mentorstvo u tvrtkama partnerima trajalo je maksimalno 3 mjeseca te je bila idealna prilika da mladi korisnici projekta primjene novostečena znanja u stvarnom radnom okruženju te postanu konkurentniji na tržištu rada. Tvrtke partneri zaposlile su 6-ero mladih osoba, a do danas se njih 10-ero zaposlilo u IT sektoru kao programeri internetskih aplikacija ili web dizajneri!

 

Također, tijekom projekta uređen je i moderniziran prostor Centra za mlade u Područnom uredu Sisak Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, u kojem su održane tri inovativne radionice za mlade nezaposlene osobe koje su ih osnažile za tržište rada. Ukupno 29 mladih te dugotrajno nezaposlenih osoba s područja županije sudjelovalo je u radionicama vezano uz pokretanje poduzetničke djelatnosti, zatim o mogućnostima koje za mlade nudi civilni sektor te digitalnim alatima za traženje posla. Radionice su održane u suradnji s tvrtkama Applied Ceramics d.o.o. i Gespa Kreativni Studio j.d.o.o. , HGK - Županijskom komorom Sisak te udrugom IKS.

 

Partneri u projektu „AKO - Aktiviraj se i konkuriraj!“ bili su Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Sisak, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Kutina, Udruga IKS, Euroart 93 d.o.o, Fokus Infoprojekt d.o.o., Maracom d.o.o., Applied Ceramics d.o.o., Kreativa studio d.o.o. i Pučko otvoreno učilište Algebra.

 

Vrijednost je projekta 812.231,91 kunu i u potpunosti je financiran sredstvima Europskoga socijalnog fonda unutar Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali. Projekt je trajao 14 mjeseci, od 14. svibnja prošle godine do 13. srpnja ove godine.
Detaljnije informacije i aktivnosti projekta dostupne su na web stranici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje www.hzz.hr te pomoću oznake „#projektAKO“ na društvenim mrežama (Facebook i Instagram).

 


 

EUROPSKA UNIJA

Ulaganje u budućnost


Operativni program
Učinkoviti ljudski potencijali


Ministarstvo regionalnoga razvoja
i fondova Europske unije
Strukturni i investicijski fondovi

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Sisak i ni u kojem slučaju ne odražava stavove Europske unije.