Studijsko putovanje u Prag

Početkom srpnja članovi Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Sisačko-moslavačke županije u sklopu projekta Inovativnim pristupom do zapošljavanja u Sisačko-moslavačkoj županiji sudjelovali su na studijskom putovanju u Prag tijekom kojega su održali konferenciju na kojoj su razmijenili iskustva o zapošljavanju i provedbi projekata.

Konferenciji su uz članove LPZ-a nazočile i kolege iz čeških razvojnih agencija, centra svemirske tehnologije i zajednice razvojnih agencija Republike Češke, a svatko je imao priliku prezentacijom ili izlaganjem iznijeti svoja iskustva o zapošljavanju, umrežavanju i pisanju projekata. Prisutnima se obratio i mr. sc. Marin Žužul, opunomoćeni ministar Veleposlanstva RH u Češkoj Republici.
Češka ima manjak radne snage pa je izvrstan primjer kako se uz prikladne projekte i mjere može doskočiti nezaposlenosti i ubrzati gospodarski rast i razvoj. Osim razmjene iskustava i znanja na području zapošljavanja, stvoreni su temelji za suradnju i partnerstvo na projektima što je samo jedan od pokazatelja uspješnosti ove projektne aktivnosti.
Sudionici studijskog putovanja posjetili su i zamak Telč čiji su dijelovi obnovljeni novcem iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Telč je maleni grad iz 13. stoljeća koji je od 1992. godine na popisu UNESCO-ve svjetske baštine u Europi.
 

 

 

 

 

 

 

 

EUROPSKA UNIJA

Ulaganje u budućnost


Operativni program
Učinkoviti ljudski potencijali


Ministarstvo regionalnoga razvoja
i fondova Europske unije
Strukturni i investicijski fondovi

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Sisak i ni u kojem slučaju ne odražava stavove Europske unije.