Radionica „Upravljanje projektnim ciklusom - PCM"

U sklopu projekta „Partnership for Progres – P4P“ 2.-3.4.2014. u prostorijama Razvojne agencije SI-MO-RA d.o.o. održat će se radionica „Upravljanje projektnim ciklusom - PCM“.
Predavač na radionici bit će gđaInes Gruica Devčić iz tvrtke Projekt jednako razvoj d.o.o.

Strukturni fondovi novi su instrument financiranja razvojnih ciljeva za Republiku Hrvatsku. Sredstava je na raspolaganju mnogo više nego u prethodnim godinama i očekuje se da će se bitno više organizacija i tema moći financirati ovim instrumentom.

 

Jedna od najraširenijih tehnika u pripremi projekata je “upravljanje projektnim ciklusom” ili “project cycle management” (PCM). Ovu tehniku je usvojila i Europska komisija još 1993. jer predstavlja sveobuhvatni pristup koji se primjenjuje na svim razinama planiranja projekata. PCM se sastoji se od seta alata i praktičnih tehnika koji će kroz vježbe biti prikazani na ovom seminaru.

Seminar je namijenjen svim polaznicima koji žele realizirati svoje projekte ne samo na europskoj razini nego i šire.

Ova radionica provođena je unutar projektne aktivnosti koja je vezana uz podizanje kapaciteta članova Lokalnog partnerstva za zapošljavanje na području SMŽ u svrhu edukacije za pripremu projektnih prijedloga za natječaje koji će biti objavljeni u skorije vrijeme, a tiču se sektora razvoja ljudskih potencijala. Kao najvažniji fond za financiranje projekata u sektoru razvoja ljudskih potencijala naveden je Europski socijalni fond.

EUROPSKA UNIJA

Ulaganje u budućnost


Operativni program
Učinkoviti ljudski potencijali


Ministarstvo regionalnoga razvoja
i fondova Europske unije
Strukturni i investicijski fondovi

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Sisak i ni u kojem slučaju ne odražava stavove Europske unije.