Priprema projekata prihvatljivih za financiranje iz EU fondova

U sklopu projekta „Partnership for Progres – P4P“ u srijedu 19.03.2014. u prostorijama Razvojne agencije SI-MO-RA d.o.o. održana je radionica: „Priprema projekata prihvatljivih za financiranje iz EU fondova“.
Predavač na radionici je bio gosp. Ivan Serdarušić iz tvrtke Projekt jednako razvoj d.o.o.


Strukturni fondovi novi su instrument financiranja razvojnih ciljeva za Republiku Hrvatsku. Sredstava je na raspolaganju mnogo više nego u prethodnim godinama i očekuje se da će se bitno više organizacija i tema moći financirati ovim instrumentom.
Prvi natječaji iz Strukturnih fondova EU objavljeni su u jesen 2013. godine, a prvi otvoreni pozivi za pripremu projektnih prijedloga objavljeni su kroz tri natječaja krajem 2013. godine. Znati pripremiti projekt ovisi u najvećem dijelu o poznavanju uvjeta pripreme, ali i ostalih elemenata, kao što je prihvatljivost aktivnosti i troškova, uvjeta financiranja, uvjeta ocjenjivanja, uvjeta javne nabave i drugih.
Sudionici radionice dobili su informacije o razlikama u pripremi i provedbi projekata između IPA programa i Strukturnih instrumenata EU.
Ova radionica provodena je unutar projektne aktivnosti koja je vezana uz podizanje kapaciteta članova Lokalnog partnerstva za zapošljavanje na području SMŽ u svrhu edukacije za pripremuprojektnih prijedloga za natječaje koji će biti objavljeni u skorije vrijeme a tiču se sektora razvoja ljudskih potencijala. Kao najvažniji fond za financiranje projekata u sektoru razvoja ljudskih potencijala naveden je Europski socijalni fond.
Na radionici je sudjelovalo dvadesetak predstavnika partnerskih institucija (članovi Lokalnog partnerstva za zapošljavanje na području SMŽ).

EUROPSKA UNIJA

Ulaganje u budućnost


Operativni program
Učinkoviti ljudski potencijali


Ministarstvo regionalnoga razvoja
i fondova Europske unije
Strukturni i investicijski fondovi

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Sisak i ni u kojem slučaju ne odražava stavove Europske unije.