Izložba “Odraz u drvetu” [foto]

U utorak, 8. prosinca 2015. godine, u 18 sati održalo se otvorenje izložbe drvenih rukotvorina „Odraz u drvetu“. Izložba je postavljena u Galeriji „Sv.Kvirin“ u prostorijama Doma kulture „Kristalna kocka vedrine“ u Sisku te će biti otvorena do 16. prosinca 2015. godine.

Izložba “Odraz u drvetu” dio je projekta „Za vaše uključivanje“ kojim se promiče zapošljavanje i socijalno uključivanje osoba s invaliditetom. Projekt je sufinanciran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, a provodi ga Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak, koji je i organizator izložbe. Autori izložbe su šesnaest osoba s invaliditetom koji su korisnici projekta i njegova ciljana skupina.
Tijekom dva mjeseca, autori su prolazili kroz novokreirani program osposobljavanja za stolara drvo-modelara u Strukovnoj školi Sisak i praktičan rad s drvetom uz nadzor i vodstvo mentora, g. Davora Lovrekovića. Taj proces je došao u svoju završnu fazu ovom izložbom, na kojoj su predstavljene izrađene drvene rukotvorine, ukrasni te uporabni predmeti od drveta. Svaki pojedini autor ove izložbe je u svoj rad urezao i osobni pečat - svoju kreativnost kao odraz vlastite ličnosti u drvetu.
„Drvo je plemeniti materijal. Svatko tko ga obrađuje mora u sebi imati ljubav prema tom poslu. Drvo je stalno živo, i u šumi i kao materijal; moraš ga slušati kako diše, a ono ti vraća svojom kvalitetom i toplinom.“, uvod iz skripte za polaznike osposobljavanja za stolara drvo-modelara.
Projekt je odobren u okviru natječaja „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – Faza II“. Započeo je 13. studenog 2014. i provodit će se tijekom 16 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta je 118.428,65 €, a EU sufinanciranje iznosi 107.296,36 €, odnosno 90,60 % ukupne vrijednosti projekta. Partneri u projektu su Strukovna škola Sisak i Savez udruga osoba s invaliditetom Grada Siska, a suradnik je Grad Sisak.

 

 


 

Free Joomla Lightbox Gallery

EUROPSKA UNIJA

Ulaganje u budućnost


Operativni program
Učinkoviti ljudski potencijali


Ministarstvo regionalnoga razvoja
i fondova Europske unije
Strukturni i investicijski fondovi

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Sisak i ni u kojem slučaju ne odražava stavove Europske unije.