Dodjela uvjerenja mladim polaznicima obrazovanja u projektu „AKO – Aktiviraj se i konkuriraj!“

U četvrtak, 31.1.2019. održala se svečana dodjela uvjerenja polaznicima obrazovanja u projektu „AKO – Aktiviraj se i konkuriraj!“ u Hrvatskoj gospodarskoj komori - Županijskoj komori Sisak. Uvjerenje su zaprimile 42 mlade nezaposlene osobe koje su pohađale programe obrazovanja za Web dizajnera, Programera Internet aplikacija PHP i MySQL te Programera Internet aplikacija C# i ASP.NET u Algebra centru Sisak od rujna do prosinca 2018. godine.

Uvjerenja su mladim korisnicima projekta dodijelili predstavnici nositelja projekta Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Sisak te partnera Pučkog otvorenog učilišta Algebra.
Posebnost ovog projekta je direktno povezivanje mladih osoba i poslodavaca, jer u projektu kao partneri sudjeluju 4 uspješne informatičke tvrtke: Euroart93, Kreativa studio, Maracom i Fokus infoprojekt. U tijeku je aktivnost stručnog mentorstva u tvrtkama partnerima koje će trajati maksimalno 3 mjeseca te će biti idealna prilika da mladi korisnici projekta primjene novostečena znanja u stvarnom radnom okruženju. Također, u tijeku je uređenje prostora Centra za mlade u Područnom uredu Sisak Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, u kojem će se održati tri inovativne radionice za mlade nezaposlene osobe s temama poduzetništva, mogućnostima koje za mlade nudi civilni sektor te radionica o traženju posla u digitalnom okruženju. Radionice će se održavati u suradnji s tvrtkama Applied Ceramics i Gespa Kreativni Studio, Županijskom komorom Sisak te udrugom IKS, a prva je na rasporedu 26. veljače 2019. s temom „Traženje posla u digitalnom okruženju“.
Projekt „AKO – Aktiviraj se i konkuriraj!“ provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak, a financiran je sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u 100%-tnom iznosu od 812.231,91 kn. Partneri u projektu su Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Sisak, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Kutina, Udruga IKS, Euroart 93 d.o.o, Fokus Infoprojekt d.o.o., Maracom d.o.o., Applied Ceramics d.o.o., Kreativa studio d.o.o. i Pučko otvoreno učilište Algebra.
Cilj projekta je povećati zapošljivost mladih nezaposlenih osoba do 29 godina s područja Sisačko-moslavačke županije koristeći sveobuhvatan partnerski pristup u podršci njihovom zapošljavanju. Projekt traje 14 mjeseci, točnije od 14.5.2018. do 13.7.2019. Sve novosti o projektu pratite na web stranici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje www.hzz.hr te pomoću oznake „#projektAKO“ na društvenim mrežama (Facebook i Instagram).

 

EUROPSKA UNIJA

Ulaganje u budućnost


Operativni program
Učinkoviti ljudski potencijali


Ministarstvo regionalnoga razvoja
i fondova Europske unije
Strukturni i investicijski fondovi

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Sisak i ni u kojem slučaju ne odražava stavove Europske unije.