Peti partnerski sastanak „FYI – Za vaše uključivanje“

U utorak 15.prosinca 2015., u prostorijama Područnog ureda Sisak, održan je peti partnerski sastanak u okviru projekta „FYI – Za vaše uključivanje“. Sastanku su prisustvovali predstavnici partnerskih organizacija: Strukovne škole Sisak i Saveza udruga osoba s invaliditetom Grada Siska, predstavnik Grada Siska kao suradnika u projektu, predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Sisak i predstavnica firme WYG Savjetovanje.

 

Voditeljica projekta Štefica Tominović je prisutne upoznala sa svim aktivnostima provedenim od prethodnog partnerskog sastanka, te je uslijedio dogovor oko aktivnosti i radnih zadataka koji slijede. Tako su od prethodnog sastanka tijekom rujna održane dvije radionice mekih vještina za nezaposlene osobe s invaliditetom koje sudjeluju u projektu. Drveni predmeti koje su osobe s invaliditetom izradile tijekom radnih aktivnosti su trenutno izloženi na izložbi „Odraz u drvetu“, koja je otvorena za javnost do 16.prosinca 2015.

Fokus sastanka bio je na aktivnosti uspostave temelja za razvoj modela društvenog poduzetništva kao modela za zapošljavanje osoba s invaliditetom u Sisačko-moslavačkoj županiji (SMŽ). Prisutni su raspravljali o budućim potrebama, mogućnostima, financijskim i zakonskim uvjetima za društveno poduzetništvo u SMŽ kao i za konkretno osnivanje društvenog poduzeća. Nositelj projekta je istaknuo kako će za konkretne korake biti potrebna adekvatna podrška svih relevantnih lokalnih dionika u SMŽ.

Nositelj projekta je Područni ured Sisak koji provedbom ovog projekta želi poboljšati socijalno uključivanje osoba s invaliditetom. Projekt je odobren u okviru natječaja „ Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – Faza II “, te je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda. Započeo je 13.studenog 2014. i provodit će se tijekom 16 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta je 118.428,65 €, a EU sufinanciranje iznosi 107.296,36 €, odnosno 90,60 % ukupne vrijednosti projekta.
 

EUROPSKA UNIJA

Ulaganje u budućnost


Operativni program
Učinkoviti ljudski potencijali


Ministarstvo regionalnoga razvoja
i fondova Europske unije
Strukturni i investicijski fondovi

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Sisak i ni u kojem slučaju ne odražava stavove Europske unije.