Poduzetništvo u Hrvatskoj

Prema istraživanjima objavljenim u posljednje vrijeme, sve je više poduzetničkih ideja u Hrvatskoj, ali je sve više i onih koji u poduzetničkom svijetu ne uspijevaju. Uz primamljive ponude financiranja poduzetničkih ideja, mnogi u svijet poduzetništva ulaze olako, sasvim nepripremljeni za zahtjeve tržišta, s manjkavim znanjima koja su potrebna za uspješno vođenje poslovanja.

Izvrsni stručnjaci u svojim područjima, za poduzetništvo ipak trebaju i vještine izvan područja kojim se bave, što je često na kraju kamen oko vrata poduzetnicima koji pokrenu poslovanje. Vrlo komplicirano zakonodavstvo i visoka cijena poslovanja uglavnom se otkriju tek nakon što se uđe u svijet poduzetništva pa bi, s obzirom na to da je poduzetništvo vrlo važan kotač u pokretanju gospodarstva, trebalo više pažnje obraćati na edukaciju o poduzetništvu i na taj način pripremati buduće ljude na ono što ih sve u novostvorenome poslovanju očekuje.
Informacije koje postoje na internetu znaju biti zbunjujuće pa je dobro prije pokretanja poslovanja o svemu detaljno se informirati u nekom od poduzetničkih centara te proći i edukacije vezane uz poduzetništvo i poslovanje.  

EUROPSKA UNIJA

Ulaganje u budućnost


Operativni program
Učinkoviti ljudski potencijali


Ministarstvo regionalnoga razvoja
i fondova Europske unije
Strukturni i investicijski fondovi

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Sisak i ni u kojem slučaju ne odražava stavove Europske unije.